Publicitat
Publicitat

Aplec de Sant Martí d'Empúries

La Principal de l'Escala protagonitza l'aplec de Sant Martí d'Empúries, última activitat sardanista de la temporada. Al migdia, ofici cantat per la Coral de La Tallada. El CER també va tancar temporada de venda de castanyes.

La plaça del nucli de Sant Martí d'Empúries va reviure ahir l'ambient d'aplec amb la ballada de sardanes de la cobla local La Principal de l'Escala. Era l'acte central d'un dia patronat que havia engegat amb ofici solemne, per cert, amb una assistència molt minsa. L'ofici era cantat per la Coral de La Tallada, que al final de la missa va oferir una petita actuació de cant coral, de la qual en va destacar l'última peça, El Cant dels Ocells, amb la directora del cor exercint de solista. A la tarda, l'afluència de públic ja va ser més generosa, tant de balladors com de públic que, aprofitant la bona climatologia, simplement va sortir de casa per passar una bona estona escoltant sardanes. Era l'edició número 48 d'un aplec que cada any clou la temporada sardanista a nivell local.

Certament, el CER va aprofitar per fer l'última cuita de castanyes a la plaça de Sant Martí. Ha estat una temporada rodona, deia el seu president, Raúl Centeno.

La temporada ha estat especial per la meteorologia. Ha fet tant bona temperatura que més d'un dia, la torradora de castanyes convivia amb els últims banyistes de la temporada.

Completada la temporada de castanyes, el CER ja es prepara ara per les activitats pròpies del cicle de Nadal, com ara les quines o el concurs de dibuix.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar