Publicitat
Publicitat

L'alcalde Josep Bofill té clar que es farà el parc eòlic marí

Després d'una reunió amb la Subdireectora General per a la Protecció el Mar, els alcaldes del Alt i Baix Empordà posen en comú els resultats i veuen molt factible que a finals d'any s'aprovi el nou Pla D'Ordenació de l'Espai Marítim. Un pla que donaria via verda als diferents  projectes d'energía eòlica marítima de les costes estatals.  

Els Alcaldes de Roses i Castelló d'Empúries van tenir una reunió amb Itziar Martín, la Subdirectora General per a la Protecció del Mar. L'Objectiu d'aquesta reunió era posar-se al dia del procés d'aprovació del nou Pla i talbé del tràmit dels informes d'impacte ambiental. Després d'aquesta reunió, s'ha volgut posar en comú els resultats amb els altres alcaldes del Alt i Baix Empordà, entre ells l'Alcalde de l'Escala, Josep Bofill. 

El punt de mira es troba a finals d'any, quan es preveu que hi hagi l'aprovació del POEM o Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim, que ha de ser l'eina que permeti donar llum verda al desenvolupament dels diferents projectes d'energía eòlica marina. En total es preveuen 5 espais o zones, entre la que es troba la "taca" de  davant del Golf de Roses i Cap de Creus. 

Josep Bofill, es mostra convençut que el POEM aprovarà la zona eòlica del Cap de Creus. 

Encara que aquest pas no serà el definitiu

Al mateix temps es demana una nova reunió amb la Generalitat per poder expressar els dubtes i demanar el màxim respecte cap al medi ambient i el territori

El conjunt dels alcaldes es mostren preocupats per aquests futurs projectes. La celeritat en la implementació d'aquests projectes no ha de passar per sobre de la protecció del medi, per això es reclama la màxima informació tan a la Generalitat com a l'Estat i s'està a l'espera de futures reunions. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar