Publicitat
Publicitat

Escrits esparsos i conferències de Víctor Català

Irene Muñoz presenta a l'Alfolí "Guaitant enrere" un recull d'escrits esparsos i conferències de Víctor Català. El llibre ha estat editat dins la col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona

La sala d'actes de l'Alfolí de la Sal, centre cultural on es conserva el fons documental de Caterina Albert, ha acollit la presentació del llibre "Guaitant enrere, escrits esparsos i conferències", una compilació editada per la vilafantenca Irene Muñoz, que poc a poc es va configurant com a gran experta en la figura i obra de Victor Català, l'autora més il·lustre de l'Escala. Inclou una completa relació de col·laboracions de l'escriptora publicats en la premsa periòdica de l'època, conferències, col·laboracions en llibres i textos diversos. Un conjunt de documents que venen a completar la tasca iniciada per Irene Muñoz amb la publicació dels dos volums de l'epistolari de Víctor Català publicats el 2005 i 2009.

 Tot plegat, un corpus literari que, agrupat en llibre, permet al lector formar-se una visió propera no només de Víctor Català sinó també de Caterina Albert, en la mesura que en aquests textos l'escriptora sovint s'hi deixava entreveure sense filtres.

El llibre ha estat editat per la Diputació de Girona, dins la col·lecció Josep Pla. A la presentació del divendres, el vice-president i ponent de cultura, Albert Piñeira, lloava la vigència de l'obra de Víctor Català, el que la converteix en un autèntic clàssic de la literatura catalana.

El llibre té un volgut i marcat caràcter escalenc. Per l'autora, és clar, però també es nota amb la portada, il·lustrada amb un retrat de Víctor Català elaborat per l'escalenca Beni Ballesta. L'alcalde, en la presentació del llibre, parlava de la vinculació entre cultura i territori.

La cirereta final de la presentació d'aqeust "Guaitant enrere", la hi va posar el cantautor local Josep Tero, autor del pròleg del llibre, on recull la seva coneixença de l'escriptora. Per tancar l'acte, va interpretar la cançó "Augur a Esther", sobre un poema que Víctor Català dedicà a una amiga que esperava el retorn de la seva neta Ether, exhiliada a Nova York. Cançó publicada en el disc "D'un mateix mar", editat el 2014.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar