Publicitat
Publicitat

Les energies renovables, a debat

Les energies renovables i la transició energètica cap a un model sense combustibles fòssils centren les terceres jornades ecosocialistes de les comarques gironines, celebrades a la sala d'actes de l'Ajuntament de l'Escala. El projecte de parc eòlic al litoral empordanès centra bona part del debat.

Transició energètica, decreixement, supressió dels combustibles fòssils, fonts renovables... son conceptes que van centrar el debat celebrat dissabte al matí a l'Ajuntament de l'Escala, en el marc de les terceres jornades ecosocialistes organitzades pler Esquerra Verda de les comarques gironines. Mig centenar de persones van seguir amb atenció les diferetns intevencions d'una taula rodona a la qual hi van prendre part Albert Pons, regidor de l'Ajuntament de l'Escala, JOrdi Parès, enginyer industrial; Pere Roura, catedràtic de Física de la UdG; i SErgi Ametller, director d'eòlica marina de Sener, impulsora del projecte de Parc Eòlic Tramuntana.El regidor Albert Pons, va definir l'acte com a debat necessari per a prendre consciència de l'emergència que viu el món davant el cada cop més evident canvi climàtic.

Antoni Maria Turiel va intervenir per alertar de l'impacte que poden tenir projectes com el Parc Tramuntana sobre el territori.

Autor, Josep Maria Turiel, per al qual un cert decreixement energètic es farà cada dia més evident i necessari, i sobre el qual cal buscar la manera de fer-lo el mínim de traumàtic.

A la taula del debat hi havia Sergi Ametller, director d'eòlica marina de l'empresa Sener, promotora del Parc Tramuntana, un dels projectes presentats per fer al litoral empordanès.  Per a Ametller, és un repte de tots lluitar contra el canvi climàtic.

El debat era organitzat per Esquerra Verda, formació inclosa sota el paraigües d'En Comú. Va fer-ne la presentació el seu coordinador nacional, Andreu Mayayo. I la cloenda va anar a càrrec de la diputada al Congrés per Girona Laura López.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar