Publicitat
Publicitat

El GALP escull l'Escala per a difondre els projectes i subvencions pel 2023

El Grup d'Acció Local Pesquer tria l'Escala com a seu per a presentar la nova campanya de projectes i subvencions. Es fa una crida a la participació d'empreses i entitats locals per tal de consolidar un turisme pesquer i nàutic més sostenible 

El Museu de l'Anxova i de la Sal va ser la porta de presentació de la nova campanya de projectes i subvencions del GALP Costa Brava de cara al proper any. Aquest final de temporada es un bon moment per donar a conèixer el funcionament del Grup D'acció local pesquer de la Costa Brava, quins projectes du a terme i com les empreses i entitats s'hi poden presentar. Es busquen treballs dedicats a promoure una pesca local sostenible, recerca científica pesquera, cuina de proximitat i  activitats nàutiques i marítimes respectuoses amb el medi i que serveixin com a promoció  local.  Mireia Esteve, gerent del GALP ens presenta aquesta nova campanya. 

l'Objectiu cabdal es millorar l'economia blava i per aquest motiu el Galp otorga fins a 500.000€ de subvencions. Ara bé, s'ha de seguir un procediment reglat, per qui vulgui participar. La sol·licitud de projectes es pot presentar fins el 31 de Gener i després hi haurà fins el 15 d'Octubre del mateix any per a la tramitació, justificació, desenvolupament i execució. Els darrers anys s'han presentat nombrosos projectes, entre el que destaquen la promoció i difusió del peix de llotja a la cuina del MARAM, eines d'ecoguiatge subaquàtic a la Costa Brava o el ritual de bombolles per la sortida de pescadors per a conèixer el món pesquer de la teranyina, impusat per la cofradia de pescadors de l'Escala.

l'Escala es vol situar com a membre cabdal del GALP i vol animar a tot l'entorn empresarial, pesquer i turístic a tirar endevant projectes succeptibles a complir els objectius que proposa aquesta convocatòria. La Cofradia de Pescadors de l'Escala ja ha participat en nombrosos projectes, així com també l'Ajutament de l'Escala i empreses de salaó d'anxoves.  Marta Rodeja, primera tinent alcalde de l'Escala i membre del GALP ena ho explica.

A l'acte hi eren presents nombrosos representants del sector pesquer de l'Escala, del l'àmbit patrimonial i també d'empreses d'activitats nàutiques i subaqüàtiques. S'espera que la propera temporada l'Escala tiongui una participació ben nodrida.  

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar