Publicitat
Publicitat

Josep Tero i Cercabars posen ritme a la vigília de la Festa de la Sal

Josep Tero presenta "Fugir i salvar-se", un crit a la supervivència de les cultures jueva i occitana. Va ser en la vigília de la Festa de la Sal, en un espai significatiu com el pati de l'Alfolí de la Sal. El mateix vespre, el Cor Indika protagonitzava la vessant més popular amb el Cercabars per tot l'entorn de La Platja.



Aquest és un fragment del poema l'Enuig, original del trobador Jordi de Sant Jordi, poeta cortesà del segle XIV-XV, adaptat al català actual pel també poeta Carles Duarte, inclòs en el treball discogràfic "Fugir i salvar-se" que Josep Tero va presentar divendres, vigília de la Festa de la Sal a l'Alfolí. A la presentació del concert, el regidor de patrimoni, Martí Guinart, posava en valor dues efemèrides: 25 anys de Festa de la Sal i 50 anys de carrera de Josep Tero.

"Fugir i salvar-se" és inspirat en músiques sefardites i balades de trobadors occitans i vé a reivindicar la supervivència de dues cultures perseguides com la jueva i l'occitana, com explica el text original de Manuel Forcano que encapçala el disc. Lurdes Boix, directora del museu de l'Escala, el va llegir a la presentació del concert de divendres.

El concert es va fer al pati de l'Alfolí. A l'escenari, Josep Tero era acompanyat de Ferran Martínez, acordió i teclats, responsable dels arranjaments i producció; i de Rafel Sala al violoncel.

El tram final del concert de Tero va coincidir, en la vigília de la Festa de la Sal, amb l'inici del Cercabars, una de les peces que s'han acabat fent habituals a la FEsta de la Sal. El Cor Indika va recórrer tot l'entorn de La Platja, cantant una cançó del seu repertori més mariner al davant de cada bar. Tota una atracció per al públic que se'ls esperava, per als passavolants que circulaven a aquella hora per aquell punt i per als client que omplien les terrasses de cada bar.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar