Publicitat
Publicitat

El trio Krregades de Romanços porten la cançó popular de ponent a l'Escala

El cicle de concerts en petit format d'Arrel i amb Salero va portar a l'Alfolí de la Sal la cançó popular de ponent. Les convidades van ser el  trio femení Krregades de Romanços, un grup que ens cantes histories populars de dones i per a dones.  . 

El passat 10 de setembre l'Alfolí de la Sal es va omplir per escoltar música popular de ponent. El cicle de concerts amb Arrel i  amb Salero ens sorprenia amb l'actuació d'un trio musical femení vingut del Segrià, anomenat Krregades de Romanços. El grup, fundat l'any 2010 al Segrià pretén fer un recull del cançoner popular de ponent, però amb un punt de vista de gènere molt interessant. Montse Nicuesa, Montserrat Canela i Raquel Garcia en són les integrants del grup. 

L'objectiu principal del grup es divulgar el patrimoni musical de ponent, sobretot aquell provinent de la tradició oral i popular. Les tres veus femenines s'acompanyen de diferents instruments de percussió com el pandero i la pandereta, el violí i l'acordió diatònic. L'alfolí de la Sal fou un marc ideal perquè aquest format de concert brillés amb llum pròpia i anés més enllà d'un simple recital. La tasca divulgatriva del grup va quedar ben pal·lesa a la seva actuació, amb les introduccions a cadascun dels seus temes. Recordem que un dels objectius d'aquest cicle d'Arrel i  amb Salero, és posar al dia la música popular catalana i d'arrel mediterrània.

El cicle musical D'arrel i amb Salero, dirigit pel músic Ramon Manen es va iniciar el passta mes de juny, amb l'actuació de Ganxet Elèctric. Aquest mes de setembre es completarà amb l'actuació del Quico , El Cèlio el Noi i Mut de Ferreries, que atterraran des de l'Ebre a l'Escala el proper dia 24. No serà pas l'última actuació ja que el cicle musical de 2022 es tancarà l'1 d'Octubre amb l'actuació de Alenar, un conjunt que ens portarà música antiga. En l'edició d'enguany hauran passat un total de 6 formacions musicals, tant escalencs com d'arreu del Països Catalans.  

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar