Publicitat
Publicitat

Discurs institucional del president des d'Empúries

El missatge institucional del president de la Generalitat en motiu de la Diada es farà enguany des del Fòrum Romà d'Empúries. Serà retransmès per desenes de mitjans audiovisuals catalans a partir del vespre de demà, vigília de l'11 de setembre.

Els missatges institucionals del president de la Generalitat s'han realitzat des de l'inici de l'actual legislatura en emplaçaments exteriors al Palau de la Generalitat. El de la Diada de l'any passat, des del recinte modernista de Sant Pau; el del Nadal passat, des de l'escola Rosselló-Pòrcel de Santa Coloma de Gramenet. I el de la diada d'enguany, des del Fòrum Romà d'Empúries.

Centre neuràlgic de l’activitat i punt de trobada de la ciutadania en l’època romana, aquest Fòrum és una referència de l’origen i conservació del nostre patrimoni. El jaciment arqueològic d’Empúries atresora les arrels d’una ciutat grega i una de romana, aferma passat i futur: condensa gran part del camí que van començar a escriure els nostres avantpassats fa més de dos mil anys i del qual en som hereus en l’actualitat. Les primeres excavacions arqueològiques del jaciment es van iniciar l’any 1908 per iniciativa de Josep Puig i Cadafalch. Actualment, Empúries continua essent un jaciment viu, on s’aposta pel futur a través del coneixement dels nostres orígens i gràcies al desenvolupament de tècniques cada vegada més avançades. Cada any s’hi fan noves excavacions i encara hi queda molt per descobrir: de la ciutat romana, se n’ha excavat menys del 20%. Alberga una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Disposa d’un centre d’investigació, conservació, documentació i difusió permanent del seu patrimoni arqueològic. Les investigacions que s’hi han realitzat el darrer segle han generat una ingent bibliografia científica. Restaurat per l’arquitecta Lola Domènech, en col·laboració amb l’equip d’arqueòlegs del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Fòrum romà d’Empúries forma part d’un dels patrimonis historicoculturals més rellevants de la Mediterrània. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar