Publicitat
Publicitat

LucilLa, una meuca romana

El Museu Arqueològic d'Empúries recupera la visita dramatitzada 'Lucilla, una meuca romana', una ruta que apropa als visitants del jaciment al sexe de l'antiguitat llatina a mà d'una prostituta romana. Entre les restes arqueològiques, Lucila dóna a conèixer els detalls més picants de la vida dels romans mentra mostra la ciutat d'Emporiae. 

L'agenda de visites del Museu Arqueològic d'Empúries torna a afegir en el seu programa una de les rutes més picants, 'Lucilla, una meuca romana'. La visita dramatitzada explica la vida de LucilLa, una esclava de Tarraco que arriba a Emporiae ja retirada. Acompanyant els visitants, la protagonista d'aquesta història dóna a conèixer els detalls sobre la sexualitat, la prostutició i la pràctica sexual en l'època romana.

Lucilla ja es un personatge conegut a Empúries. Va arribar l'any 2015 amb l'exposició itinerant 'El sexe a l'Época Romana', dirigida i coordinada pel Museu de Badalona. Aquest any, sense exposició, el personatge de la meuca romana ha tornat a Empúries a explicar la seva història.

La visita s'ha fet a la ciutat romana, començant a la muralla amb el reconegut 'phalus'. La ruta va seguir al criptopòrtic a on la protagonista va desvetllar els secrets dels amants i les relacions il·legítimes de l'època romana. Lucilla també va donar detalls sobre les enfermetats de transmissió sexual, els embarassos no desitjats i dades sobre la regulació de la prostitució. La visita va continuar per les termes acabant al persitil dels jardins del jaciment a on es va degustar un vi dolç afrodisíac.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar