Publicitat
Publicitat

Les donacions de sang superen les expectatives

Èxit en les jornades extraordinàries de donació de sang del 15 i 16 d'agost a l'Escala. El Banc de Sang i Teixits tenia com a objectiu recaptar les 40 donacions diàries degut a les baixes reserves de sang. Les expectatives s'han superat amb creus, s'han aconseguit més de 100 donacions, entre les quals, 20 eren nous donants.

Com cada estiu, el Banc de Sang i Teixits organitza campanyes extraordinàries de donació de sang per la Costa Brava. L'Escala fa quatre anys que repeteix com a centre de donacions, degut a l'alta afluència de turistes durant aquesta època de l'any. Fins ara totes les campanyes han tingut molt d'èxit, inclosa aquesta darrera. Aprofitant l'avinentesa del pont de la Mare de Déu d'Agost, es va instal·lar una carpa a la Plaça de l'Univers a Riells per cridar a donar sang. 

El balanç de les donacions ha estat molt positiu. L'objectiu principal era aconseguir arribar a 40 donants diàries. Des del Banc de Sang i Teixits es celebra haver superat aquestes xifres. Durant els dos dies es van arribar a fer més de 100 donacions, entre les quals, 20 eren de nous donants.

A Catalunya, calen 1.000 donacions al dia per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. Aquestes campanyes extraordinàries han servit per abastir la manca de reserves que es van anotar a principis de juliol. 

Ja fa anys que la Plaça de l'Univers és el lloc indicat per a fer la campanya extraordinària d'estiu, que en alguna ocasió s'havia fet amb el Bus del Banc de Sang i de Teixits. Els últims anys s'ha fet a través d'una carpa condicionada amb tots els elements necessaris, fórmula que s'ha considerat més adient que no pas el bus.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar