Publicitat
Publicitat

'Més lloc per a la fosca' al Claustre del MAC d'Empúries

Portalblau obre una finestra al teatre més transgressor amb "Més lloc per a la fosca" ahir al vespre al claustre del Museu d'Empúries. L'espectacle, amb fort protagonisme de l'electrònica, recrea l'univers narratiu de Solitud, de Víctor Català.

Elvira Prado-Fabregat, Carles Viarnés, Míriam Encinas-Laffite i Laia Fortià han presentat en el Claustre del MAC d'Empúries el projecte dramàtic, musical i d'investigació, 'Més lloc per la fosca - Capítol 1: Natura'. L'obra és una adaptació teatral electrònica basada en 'Solitud' de Víctor Català. Poesia, mite, tradició oral i l'únivers narratiu de Caterina Albert es despleguen en aquest musical que busca un diàleg entre el passat i el present. 

L'espectacle és el resultat d'una investigació portada a escena que Elvira Prado-Fabregat ha estat gestant en els darrers anys. Les línies narratives són específiques. 'Més lloc per la fosca' utilitza el text de l'escriptora escalenca per remarcar temàtiques sensibles en l'actualitat com la crisi climàtica, la violència de gènere i el feminisme. 

Interpretar l'espectacle dins el Festival Portalblau i a l'Escala ha sigut molt significatiu per la formació teatral. El públic ha rebut l'obra amb molta sorpresa, deixant-se emportar per la instal·lació de llums simbòliques, l'immersió musical entre l'oralitat i l'electrònica i una interpretació ambiental del text. El músical és una peça transversal està relacionada amb la natura i pretén demostrar les idees avançades i contemporànies de Victor Català. 'Més lloc per la fosca' té un missatge clar i és que 'Tota cosa estada deixa senyal'. I de ben segur, que ha deixat petjada. Ha estat la primera de les cinc nits programades al recinte històric d'Empúries. Avui, l'activitat es trasllada al Fòrum Romà amb els britànics Texas, autèntic cap de cartell del festival d'enguany; demà serà el torn d'Stay Homas; dissabte, hi actuaran els Catarres; diumenge, El Pot Petit i dilluns, fi de festival amb el violinista d'origen libanès ARa Malikian.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar