Publicitat
Publicitat

Ha mort Francesc Moner 'Xillu', referent al sector anxover

Francesc Moner, conegut popularment com a "Xillu", ens ha deixat aquest dilluns a l'edat de 63 anys. Ha estat un referent del sector anxover, un dels fundadors de l'Associació Anxoves l'Escala i impulsor de la Festa de l'Anxova. També va ser jugador de tennis taula a les categories provincial i Segona Nacional.

Empresari del món de la salaó d'anxoves i amant de l'esport local. Aquest era Francesc Moner i Esponellà, conegut popularment com a "Xillu" que ens ha deixat aquesta setmana a l'edat de 63 anys arran d'una llarga malaltia. Des de 1974 que la seva família s'ha dedicat a la salaó d'anxoves i destacava la seva vessant més innovadora i és que reconegudes són les seves olives farcides amb talls d'anxova. Va ser també un dels fundadors de l'Associació Anxoves l'Escala, que ara és presidida per Rosa Hostench, i impulsor de la Festa de l'Anxova conjuntament amb Lluís Mallart.

Francesc Moner, als divuit anys, portava la comptabilitat de diferents empreses i a poc a poc va començar-se a introduir a l'empresa familiar repartint pots d'anxoves a mercats de Barcelona. Va arribar incluís a vendre anxoves a una cantant de lírica molt coneguda per a tothom. 

L'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, ha explicat que era una persona amable i un referent del sector anxover. I clubs esportius com el de tennis taula i futbol també han reaccionat al traspàs. El CTT CER l'Escala lamenta profundament la mort del que ha estat company i jugador del club. En Xillu portava vinculat en aquest esport des de petit. De fet, va defensar la samarreta de l'equip a les categories provincial i Segona Nacional. I el FC l'Escala també ha enviat un missatge als familiars a través de Twitter explicant que era home de futbol, molt estimat al poble, soci i patrocinador del club.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar