Publicitat
Publicitat

Cap de setmana de dansa, música i poesia

Aquest cap de setmana la plaça Víctor Català i el pati del Clos del Pastor han acollit  les activitats del festival Portalblau. Nora Baylach va encetar el programa d'actuacions el divendres amb el seu espectacle 'Òxid' davant de la Biblioteca, donant peu al concert de Dafné Kritharas el dissabte i, finalment, la lectura de 'Bluets' de Maggie Nelson per la traductora Míriam Cano el diumenge, ambdues al Clos del Pastor.

Aquest últim cap de setmana de juliol ha acabat de manera triomfal. Tres actuacions versàtils i refrescants han ocupat la cartellera de les últimes actuacions del festival Portalblau abans del canvi l'escenari a la Mar de'n Manassa i el Fòrum Romà d'Empúries. El divendres, a la plaça Víctor Català, Nora Baylach, ballarina i artista, introduïa la seva obra mater 'Òxid'. Baylach ha mostrat mitjançant el moviment, la posada en escena i un sac de pols, la transformació de l'espai físic, del temps i el detriment generacional.  

Dissabte va ser el torn de la música amb el concert de la cantant grecofrancesa, Dafné Kritharas. Aquest va ser el seu primer concert a Catalunya. Kritharas presentava l'àlbum 'Varka', un recull de cançons lligades a l'exili i el desarrelament. L'espectacle es planteja com un viatge pels Balcans, Grècia, l'Anatolia i els límits de Síria per absorbir la tradició oral recollida en aquesta peregrinació per la mediterrània. El Jardí Clos del Pastor es va inundar de melodies en diversos idiomes, tals com el grec, l'espanyol, el francès, bosnià i turc,  sintonitzant amb els viatges i els descobriments que comparteix amb el guitarrista i compositor Paul Barreyre. 

La poesia va tancar la programació del cap de setmana de forma magistral. Entre les parets del pati a on havia viscut la reconeguda escriptora escalenca, Víctor Català, la literatura es va retrobar amb la lectura de Bluets de Maggie Nelson interpretada per la seva traductora en català, Míriam Cano. 

Un poemari inspirat en el blau, que narra la relació de l’autora amb aquest color i també una situació de desamor descarnada. 

L'actuació va tancar simbòlicament l'agenda de funcions i espectacles en espais com la plaça Víctor Català i el pati Clos del Pastor, de format més intim, per donar el relleu als grans concerts musicals que es repartiran entre l'escenari de la Mar de'n Manassa i el Fòrum Romà del MAC Empúries. 

Texas, Beth i Laura Andrés, Ramon Mirabet, Els Catarres i Stay Homas serán els plats grossos dels concerts d'aquesta edició del festival Portalblau que posarà punt final a mitjants d'agost. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar