Publicitat
Publicitat

Codi ètic de conducta i bon govern

L'Ajuntament de l'Escala aprova per unanimitat el Codi ètic de conducta i bon govern que regula les responsabilitats dels alts càrrecs i la plantilla de treballadors del consistori, establint el Síndic de Greuges com a canal de comunicació. En la mateixa sessió extraordinària del ple, s'aprova el pla de mesures antifrau, requisit per poder optar a les subvencions europees Next Generation.

El consistori de l'Escala, reunit en sessió plenària de caràcter extraordinari, ha aprovat per unanimitat la creació del Codi ètic de conducta i bon govern, en el context del conveni amb la xarax de governs transparents de Catalunya. S'estableix que sigui el Síndic de Greuges municipal l'organisme que canalitzi el bon compliment d'aquest codi, així com gestioni la bústia de suggeriments i / o queixes al respecte.

En la mateixa sessió plenària s'aprovava el pla de mesures antifrau de l'Ajuntament,  dos canals 1. Seguiment intern del dia a dia de l'Ajuntament i 2. canal de denúncia, a través del web municipal, directament connectat a l'agència antifrau de catalunya i al servei estatal antifrau. Qualsevol ciutadà podrà fer denúncia de manera anònima. La creació d'aqeust pla va ser aprovada per unanimitat. Des de l'oposició, però, la portaveu d'ERC, ETna Estrems va intervenir per dir que hauria estat bo que s'hagués aprovat aquest pla per convicció i no pas per obligació.

Reflexió compartida des del govern, si bé es va reconèixer que sovint s'aprofiten el requeriments d'altres administracions per fer passos endavant com aquest.

Un altre punt aprovat en la sessió extraordinària de divendres, es van aprovar les bases reguladores de subvencions per a les beques menjador dels centres educatius de l'Escala.

També es va aprovar la convalidació plenària de factures per omissions i reconeixement de crèdits.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar