Publicitat
Publicitat

Reoberts els accesos als Parcs Naturals

Aquesta setmana s'han reobert els accesos als Parcs Naturals del Cap de Creus, el Montgrí i l'Albera. El Servei de Prevenció d'Incendis del DACC ha desactivat el Pla Alfa 3 a 30 municipis de l'Empordà ja que, amb la baixada de temperatures, s'han reduit els riscos d'incendi. 

La recent baixada de temperatures ha fet aixecar les restriccions de riscos d'incendi en els parcs naturals del Cap de Creus, el Montgrí i l'Albera. El Departament d'Acció Climàtica ha decidit desactivar el Pla Alfa 3 de prevenció d'incendis, posat en marxa a principis de juliol. 

Les mesures s'havien instaurat, inicialment, per evitar els riscos d'incendis d'aquell cap de setmana. Tanmateix, s'han acabat estenen degut a les intenses onades de calor viscudes les darreres setmanes. El Servei Metereològic de Catalunya les ha catalogat d'excepcionals i superiors. Fins a 357 municipis van patir aquestes restriccions. El mapa d'aquesta setmana ens mostra que la majoria de comarques tenen actvitat el nivell 1. 

Les prediccions de perill d'incendi forestal, situen l'Alt Empordà en color groc, és a dir, perill moderat. Tot i que la situació de risc d'incendis estigui més controlada i que les temperatures s'han estabilitzat en els últims dies, no es destaca una nova inflació de temperatures tant en les màximes com en les mínimes. La metereologia indica que tot els núvols d'aquest cap de setmana se'n aniran fent pas, de nou, a una calor intensa d'estiu.

30 municipis de l'Empordà reobren els parcs naturals i massissos. No obstant, el Servei de Prevenció d'Incendis fa una crida a fer un ús responsable d'aquests espais i evitar qualsevol activitat o comportament que posi en perill l'entorn. Es demana a la ciutadania a extermar les precaucions i mantenir-se informada de la normativa de prevenció. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar