Publicitat
Publicitat

L'Escala des del Mar, homenatge a Miquel Bataller

El MASLE acull fins a final d'any l'exposició 'L'Escala des del Mar', homenatge a Miquel Bataller Fàbregas. Ahir es va fer la inauguració, on també es va presentar el llibre sobre la costa de l'Escala titulat 'La costa del Montgrí: de Sant Martí d'Empúries a cap Castell – la Foradada' un dels somnis del fotògraf.

El Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala acull fins a finals d'any l'exposició fotogràfica 'L'Escala des del mar', un ampli i impactant recull de fotos del fotògraf Miquel Bataller Fàbregas. Una exposició acompanyada d'un llibre titulat 'La costa del Montgrí: de Sant Martí d'Empúries a cap Castell – la Foradada' una publicació que vol ser una guia per l'antic terme de l'Escala en la seva vessant marina, des del Riuet fins a cap Castell i la Foradada, explicant la seva toponímia i també llegendes i fets ocorreguts en les seves coves i cales. 

 

El llibre serveix d'homenatge a Miquel Bataller, que ens va deixar sobtadament el 2020. Un fotògraf autèntic amb aires de documentalista que sempre va treballar per conservar la memòria històrica de l'Escala i la seva gent. La voluntat de Miquel Bataller era fer un llibre amb fotografies documentades, que ara veu la llum com a homenatge a la seva persona i excel·lent tasca. 

 

Ells van resseguir la costa del Montgrí, des de Sant Martí d'Empúries a cap Castell, enregistrant cada indret, incloent l'interior de les coves, punt on ara al ser parc natural no es pot accedir.

 

Per poder realitzar el llibre i l'exposició s'ha comptat amb l'ajuda Xavier i Marc Bataller, fills que han heretat la passió del seu pare envers la fotografia. Sergi Pujol s'ha encarregat de la fotos aèries i l'equip del Museu ha escrit els textos que acompanyen les imatges. Xavier Bataller només tenia paraules d'admiració per la persona que li ha fet estimar la fotografia i també el poble de l'Escala. 

 Per acabar de perfilar el llibre i l'exposició, aquest mes de juny s'han fet dues passejades amb la barca de Josep Ros per identificar els accidents geogràfics de la costa i dur a terme les fotografies actuals que amplien el treball de Miquel Bataller.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar