Publicitat
Publicitat

Dansa contemporània, música i poesia en el programa del Portalblau d'aquest cap de setmana

Dansa contemporània amb tontalitats d'òxid, música balcànica i poesia feta amb lapislàtzuli, aquesta és la paleta de colors del segon cap de setmana intens del Festival Portalblau a l'Escala. El conjunt d'esdeveniments arrenca amb força aquest últim cap de setmana de juliol, donant una intensa benvinguda al programa de l'agost, ple de propostes musicals, teatrals i culturals.

Això que sona és Dafné Kritharas, cantant i músic que encapçala la cartellera d'actuacions d'aquest cap de setmana del Portalblau. Dissabte 30 Kritharas farà viatjar el públic als Balcans, Grècia i l'Anatolia fins a les fronteres de Síria amb la seva música inspirada en la tradició oral. La cantautora d'origen grec i francès presenta 'Varka' al jardí del Clos del Pastor a les nou del vespre. 'Varka és un recull de cançons que parlen de l'experiència de l'exili i el desarrelament.

El programa d'esdeveniment s'enceta aquest divendres 29, a les vuit del vespre a la plaça Víctor Català a on Nora Baylach desplegarà l'espectacle de dansa contemporània 'Òxid'. Baylach és ballarina, creadora i fotògrafa. 'Òxid' va nàixer com a acte inaugural de l'esctultura  'Transformador del Temps' de Manel Batlle a Granollers. L'espectacle mostra l'oxidació de l'espai físic, l'entorn i el cos, mitjançant la transformació.

El cap de setmana es conclou el diumenge 31 amb la lectura de 'Bluets' de Maggie Nelson per la traductora en català, Miriam Cano. Cano interpretarà amb la seva veu els retalls dol, enyor i pèrdua que l'escriptora americana recull en 'Bluets', en un recital poètic pintat de blau lapislàtzuli. L'actuació es farà a les nou del vespre en un espai literari únic com el pati del Clos del Pastor.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar