Publicitat
Publicitat

Projecten un quart parc eòlic marí al golf de Roses, el més gran, amb 1.200 MW de potència

Projecten un quart parc eòlic marí al golf de Roses, el més gran, amb 1.200 MW de potència. L'impulsa una societat del grup Cobra, que també planteja dos projectes més a Galicia i Andalusia.



Nova proposta, la quarta de parc èolic marí pel golf de Roses.  Es tracta de 'Catwind', un projecte d'una filial del Grup Cobra que de d'acabar tirant endavant seria el més gran dels que s'han plantejat fins ara amb una potència de 1.200 MW. El projecte va entrar a Ministeri de Transició Ecològica a mitjans de juny i es troba en fase de consultes prèvies, tot i que encara no hi consta documentació. Segons s'ha fet públic, el mateix grup projecta dos parcs flotants més a Galicia i Andalusia. El nou parc se suma als altres tres que hi ha projectats al golf de Roses, l'única zona prevista com a àrea prioritària als Plans d'Ordenació de l'Espai Marítim (POEM) que l'Estat està ultimant. Des de la plataforma stop parc eòlic marí Jordi Ponjon el problema radica en aquest pla en què ja s'hi han presentat alegacions..

 Es tracta del quart parc que es planteja fer en aquesta zona. El primer –i el que té la tramitació més avançada- és el Tramuntana (impulsat per Eòlica Marina-SENER Energy) amb 500 MW i 35 molins previstos. Una filial d'Iberdrola hi projecta l'anomenat parc Gavina també amb 500 MW de potència i l'enginyeria basca Saitec en preveu un tercer, amb només cinc aerogeneradors i una potència de 50 MW. Els molins, batejats amb el nom Medfloat Pilot Parc, se situarien a uns 15 quilòmetres del Cap de Creus i produirien l'energia equivalent al consum anual de 50.000 llars. Es tractaria d'un projecte pilot amb una tecnologia desenvolupada per la mateixa companyia (SATH) i de la qual ja se n'està fent una altra prova al port de Bilbao.

De fet, els promotors del parc Tramuntana també han obert la porta a estudiar la possibilitat de fer una prova pilot similar a la zona amb només tres aerogeneradors i 50 MW d'energia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar