Publicitat
Publicitat

Tancada l'Alerta del Pla PROCICAT un cop finalitzada l'onada de calor

Protecció Civil tanca l'Alerta del Pla PROCICAT un cop finalitzada l'onada de calor. Es mantenen les restriccions d'accés als espais naturals del Cap de Creus, l'Albera i el Montgrí per l'entrada de tramuntana. A mitja setmana s'espera un canvi de temps que pot portar pluja.

Protecció Civil de la Generalitat va tancar ahir al vespre  l’Alerta del PROCICAT  un cop el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'episodi de calor iniciat el divendres 22 de juliol.

L'onada de calor ha afectat a tot el territori de forma generalitzada, sent les comarques de Ponent i Terres de l'Ebre les que més han patit aquest episodi de calor, assolint altes temperatures molt per sobre de la mitjana.Arran de costa, com és el cas de l'Escala, aquesta sensació de calor i xafogor s'ha intensificat per l'alt nivell d'humitat, fent que les nits d'insomni hagin estat habituals per moltes persones.Segons es constata a les previsions  l’onada de calor extrema patida els últims dies està baixant  la seva intensitat i els termòmetres haurien de tornar a les temperatures normals per l’època de l’any.Amb aquestes previsions el departament d’Interior ha acordat  rebaixar part de les restriccions que afectaven 357 municipis de tot el país, els que estaven afectats en el nivell més alt del mapa del risc d’incendis, el Pla Alfa dels Agents Rurals.Tot i que s'ha tancat el Pla Alfa, queden encara afectats 30 d'aquests municipis i es manté el tancament dels accessos als massissos i espais naturals del Cap de Creus, l'Albera i el Montgrí per l’entrada de tramuntana, que amplifica el risc d’incendi. En aquests municipis s'han de suspendre totes les activitats que puguin generar un risc d'incendi forestal . Dels 30, 28 són a l'Alt Empordà i Torroella de Montgrí i Ullà del Baix. L'Escala no és en aquesta llista.També s’espera un canvi de temps que podria portar pluja en els propers dies.Segons les previsions a partir de  dijous es podran registrar tempestes a quansevol punt de Catalunya, que  deixarien sense efectes les restriccions en aquests tres espais naturals.Tot i que es rebaixi la intensitat d’aquesta onada de calor, el risc d’incendi no desapareix, i Protecció Civil alerta que cal extremar totes les mesures de precaució per evitar ensurts.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar