Publicitat
Publicitat

L'Últim capvespre, nova visita teatralitzada al MAC Empúries

L'esclava Calíope i la patricia Vipsania són aquest any les protagonistes de 'L'últim capvespre', la nova proposta cultural per descobrir la història d'Empúries amb la tranquil·litat del capvespre. Una visita guiada pel recinte arqueològic amb un toc d'humor, nostàlgia i amb la càlida llum de la posta de sol.

Les històries d'esclaus i patricis tenen quelcom especial que sempre agraden al públic. Si en aquestes històries hi afegim un punt de nostàlgia, amb la dosi just d'humor, el recinte arqueològic d'Empúries i la magnífica llum de la posta de sol el resultat és 'L'últim capvespre' la nova visita teatralitzada d'Empúries. Aquesta proposta cultural de la mà d'Empordà Caterva i el MAC Empúries, que estiu rere estiu expliquen els secrets i les històries d'Empúries de la mà de curiosos personatges. Ahir se'n va fer la preestrena per veure la resposta del públic no podia ser més bona. 

 

Enguany l'espectador es trasllada a l'any 26 aC, moment on Tàrraco es converteix en l'altra capital de l'estat romà gràcies a convertir-se en el lloc de residència d'August durant la seva estada a Hispània. En aquest context apareix, Vipsania, una patricia emporitanta que amaga un secret i vol marxar per sempre d'Empúries, el seu nou destí Tàrraco. La seva esclava, Calíope sap que no marxarà amb ella i té molta por del seu destí final: serà venuda a un nou patrici. Una història de mites, emocision i secrets inconfessables que atrapa els petits i enamora el públic impacient per saber el destí final de les protagonistes. Les visites als capvespres són un clàssic de l'estiu, per la ciutat d'Emporian hi han caminat esposes venjatives, esclaus enamorats, deus i deesses, supervivents d'altres ciutats, patricis, gladiadors i homes de negocis entre molts altres. Unes visites teatralitzades que han anat evolucionant i modificant la formula per adaptar-se a les peticions del públic. 

 

Després de gaudir de la caminada pel jaciment, la posta de soli més d'una rialla. La proposta s'acaba amb un brindis de mulsum, un vi romà aromatitzat. Des d'avui ja es pot reservar dia i hora per gaudir de 'L'últim capvespre' i descobrir que passar fintalment amb el destí de Vipsania i Calíope. 

  

Els interessats en saber com acaba aquesta història poden fer les seves reserves o demanar informació al correu reservesempuries@gencat.cat, l'activitat es fa fins al dia 2 de setembre tots els dilluns, dimecres i divendres en català a dos quarts de vuit del vespre. Puntualment, hi ha quatre sessions amb castellà els dijous 4, 18 i 25 i el dimarts 9 d'agost.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar