Publicitat
Publicitat

Les reserves de sang estan al límit

El Banc de Sang i Teixits només té reserva per 5 dies i es demana la màxima col·laboració. A l'Escala s'ha programat una donació voluntària pel proper dimecres dia 27 a la Sala Polivalent.

Les vacances i la calor estan complicant les donacions de sang.Per atendre les necessitats d'aquest estiu el banc de Sang I Teixits calcula que calen  40mil donants.És per això que s'ha engegat la campanya  amb el lema “Viu i Fes Viure”, que  pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances, quan les donacions baixen un 30%, una època  on els pacients continuen necessitant donacions  per als seus tractaments.Amb les reserves actuals només en hi ha per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 10.Del 4 al 8 de juliol la seu del Banc de sang es va transformar en un centre de trucades per animar als possibles donants.Les restriccions de la Covid han provocat que s’hagi reduït el nombre de persones que s’estrenen en l’experiència de donar sang. i no s’han pogut organitzar campanyes de donació en universitats, escoles o empreses.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, d'entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos, i en cas de dones que no estiguin embarassades.A l'Escala es fan diverses donacions  voluntàries durant l'estiu.La primera està programada per dimecres de la setmana vinent, a la Sala Polivalent de les 5 de la tarda a les 9 del vespre.També s'han programat donacions pel 15 i 16 d'agost. En aquest cas es pdoran fer en una carpa que s'instal·larà a la Plaça de l'Univers.La reserva d’hora no és obligatòria, però es demana en la mesura del possible fer la reserva per poder controlar en tot moment l’aforament. L’hora reservada és orientativa i s'acceptaran donants sense reserva sempre i quan l’aforament  ho permeti tal i com ens marquen els protocols de Salut.

Al web www.donarsang.gencat.cat es pot consultar el lloc més proper on es pot donar sang.    

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar