Publicitat
Publicitat

Al sector del peix blau li queden pocs anys de vida

Menys peix que arriba a port i majoritàriament mal pagat, la pressió cada vegada major de les administracions i la manca de relleu generacional, fan que el sector del peix blau estigui en perill. Si no canvien les circumstàncies en 5 o 6 anys podria desaparèixer.

El sector del peix blau passa per moment difícils i a curt termini no està garantida la seva continuïtat.A l'Escala ara mateix hi ha 4 embarcacions d'encerclament i és l'únic port que ven peix blau a la llotja des de la frontera fins Palamós.Les captures han baixat i són de menor tamany, els ingressos han disminuït i les despeses s'han incrementat.A tot plegat es suma la pressió de les administracions, que acaba ofegant el sector.Aquesta perspectiva i una feina molt dura  fan que el jovent no s'animi a viure del mar.En pocs anys el sector del peix blau a casa nostra podria desaparèixer.

També s'hi  ha de sumar el mal que fan les tonyines o el canvi climàtic, que escalfa les aigües i malmet l'aliment de sardines i anxoves.A finals d'any, les barques d'encerclament faran dos mesos de veda en lloc d'un tot intentant ajudar a la recuperació de les espècies.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar