Publicitat
Publicitat

La Consellera de Cultura presideix la comissió que gestiona el MAC Empúries

La millora dels accessos i la permuta dels terrenys cedits per la Generalitat han sigut els temes principals que s'han discutit en la reunió de comissió del MAC d'Empúries. Natàlia Garriga, Consellera de Cultura, ha visitat per primer cop el jaciment després de la signatura del conveni amb l'Ajuntament de l'Escala al 2019. El consell ha repassat els projectes en marxa, les futures excavacions i les iniciatives de difusió i promoció del patrimoni d'Empúries. 

La Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha participat de la reunió de la comissió del MAC d'Empúries. A la trobada també s'ha comptat amb la presència de la Directora General de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, el Delegat de Cultura a Girona, Josep Calatayud Cuencia i el director del Museu Arqueològic de Catalunya, Jùsep Boya i, en representació local, l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill i la regidora de Comerç i Promoció Turística, Marta Rodeja. 

En el consell s'ha parlat de la gestió del jaciment arqueològic i de les prospeccions relacionades amb activitats i projectes culturals l'Escala. Aquest conveni s'havia signat l'any 2019 per impulsar les iniciatives de promoció, protecció i conservació del patrimoni històric i arqueològic del MAC d'Empúries. Un dels principals temes tractats ha estat l'accés al recinte. S'ha plantejat obrir una nova entrada des del port grec, integrant el passeig, el museu i el paissatge. 

La junta, entre altres temes, també ha tractat la permuta de la Generalitat amb el MAC Empúries per seguir investigant les restes arqueològiques. També s'han repassat les intervencions de millora del passeig que l'Ajuntament de l'Escala ha impulsat.

La trobada ha posat sobre la taula la possibilitat arqueològica a Empúries i l'Escala.  El Departament de Cultura i el consistori, després d'una visita pel jaciment arqueològic, han parlat dels futurs projectes d'excavació d'interès comú entre les dues administracions.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar