Publicitat
Publicitat

Primer ple ordinari presidit per Josep Bofill

El ple ratifica les modificacions a l'ordenança reguladora de les zones blaves i consensua una moció a favor del manteniment dels jutjats de pau. Era el primer ple ordinari presidit per Josep Bofill, després de la renúncia de Víctor Puga.

Aquesta setmana -demà concretament- s'activen els serveis propis d'estiu. Entre ells, les zones blaves d'aparcament. I just ahir, en sessió ordinària del ple, es va ratificar les modificacions de l'ordenança corresponent. Les més significatives, l'increment de preus segons l'IPC; la incorporació dels aparcament de l'Era i la Lloba, a Sant Martí d'Empúries, amb un horari de vuit del matí a onze de la nit, amb una tarifa d'1,86€ l'hora; la incorporació de l'aparcament de la Vaixella, o conegut també com de Francesc Macià, aquest en règim bonificat, amb una tarifa de 2€ fins a tres hores; 5€ de tres a cinc hores; i 8€ per estacionaments de més de sis hores, i amb tarifa gratuïta per a residents. Es manté la tarifa d'un euro al dia en zona bonificada i es crea la de mig euro per a temporada d'hivern a l'aparcament de Ca les Monges; s'unifica l'horari de 8 del matí a nou del vespre sense pausa al migdia i es fa també un ajustament en el preu d'anul·lació de multes.La modificació va ser aprovada amb els vots de l'equip de govern més el de l'únic regidor present de Junts per Catalunya. S'hi va abstenir el regidor d'En Comú l'Escala i van votar-hi en contra els tres regidors d'ERC. El que més discrepància va generar va ser el fet de convertir l'aparcament de La Vaixella en espai de pagament. 

Intervencions replicades per l'alcalde, obert a reconsiderar la possibilitat que l'Ajuntament gestioni directament els aparcaments un cop acabada la concessió actual, alhora que considerava que l'aparcament de La Vaixella no és, almenys a l'estiu, cap exemple d'aparcament dissuassori.

En la mateixa sessió, tots esl grups van votar a favor d'una moció en defensa de la figura dels jutjats de pau, que podrien desaparèixer si prospera l'elaboració de la nova Llei Orgànica d'Eficiència Organitzativa del Servei Públic de Justícia.La regidora Ramona Viella, que havia sigut jutgessa de pau abans que regidora, va ser qui va llegir la moció. N'escoltem un fragment.

Des dels diferents grups, es van posar en valor els conceptes de proximitat, rapidesa i eficàcia; es va considerar absurd que es vulgui suprimir els jutges de pau precisament quan l'administració de justícia està col·lapsada; i es va apuntar que el jutge de pau, precisament, és clau a l'hora de fer entendre que no tot s'ha de resoldre per la via judicial.

Com a última intervenció, la primera tinent d'alcalde, Marta Rodeja va fer un agraïment públic a tots els qui han exercit de jutge o jutgessa de pau al municipi.El ple va tenir una durada de poc menys d'una hora. A banda dels punts esmentats, es va verificar la renúncia de l'acta de regidor de Víctor Puga i es va sol·licitar la de Cristina Viegas, la qui anava de número 12 a la llistad e Candidatura de Progrés en les últimes eleccions i que ocuparà la cadira vacant al plenari municipal.Al ple, es van fixar com els dies 5 i 29 de juny com a festes locals de 2023. I es va aprovar altres punts de tràmic com la convalidació plenària de factures per serveis essencials; es van adjudicar 6 places a l'aparcament soterrat de plaça Catalunya en règim de concessió era  20 anys i es va acordar també una esmena al redactat de l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme per a la creació del parc de l'Estany de Poma.La major part del temps del ple va ser el destinat als precs i preguntes. Els temes més destacats d'aquest apartat seran analitzats a l'informatiu de demà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar