Publicitat
Publicitat

Entra en servei el nou Equip de Rescat Aquàtic dels voluntaris de Protecció Civil de l’Escala

Protecció Civil de l'Escala ha posat en marxa un nou equip de rescat aquàtic format per dues embarcacions. Es destinaran tant a tasques de prevenció com a actuacions directes quan es faci necessari. 

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de l'Escala ha incorporat un nou equip de rescat aquàtic.Consta de dues embarcacions semi-rígides que estaran operatives durant tot l'any.La primera, de major mida, té com a base el port de l'Escala i està destinada a l'àmbit marítim.La segona, més petita,  permet fer-ne un ús híbrid, tant al mar com a terra en cas d'inundacions.És l'unic servei d'aquestes característiques a les comarques gironines, que compte també amb el cos de bombers voluntaris.Pel que fa a les tasques a desemvolupar van de la prevenció a les actuacions directes.

També s'han previst tasques de sensibilització i informació a banyistes i patrons,  socorrisme i salvament aquàtic, suport en la recerca de persones desaparegudes o xerrades pedagògiques als centres educatius del municipi.Actualment, set voluntaris de l'associació tenen la formació específica per realitzar aquests tipus de serveis.S'espera que als pròxims mesos se n'incorporin més.Paral·lelament l’associació SALMARES farà un ús compartit d'aquestes barques, que  entre d’altres, ajudarà al finançament del projecte.

Des del govern municipal  s'ha mostrat satisfacció i agraïment.Des de Protecció Civil de l'Escala, que ara mateix està formada per una trentena de membres,  es convida als escalencs interessats a formar part de l'associació. Només cal posar-se en contacte i demanar informació.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar