Publicitat
Publicitat

Presentació de la guia itinerària de papallones diürnes

L'Escala presenta una nova guia que marca un itinerari per conèixer 27 espècies de les papallones diürnes de la muntanya de Vilanera. S'ha fet amb quatre idiomes i es pot trobar a les oficines de turisme del municipi.

L'agència de desenvolupament econòmic i turístic de l'Escala, en col·laboració amb l'àrea de medi ambient de l'ajuntament i el suport de CBMS de papallones ha editat una guia itinerant per conèixer les papallones diürnes de la muntanya de Vilanera. En total s'han registrat un total de 27 espècies que amb l'ajuda de la guia es poden descobrir. Es tracta d'un recorregut que transcorre per diferents ambients de la zona de Vilanera on coexisteixen una bona diversitat de plantes i papallones associades a aquesta vegetació. 

El període recomanable per realitzar aquest itinerari és entre els mesos de maig i octubre, tot i que els millors mesos són maig, juny i juliol. Doncs és el moment de màxima esplendor de les papallones diürnes. La papallona reina, la Cleòpatra, la Blanqueta de la col o la bruixa són algunes de les espècies visibles i poder de les més comunes. Però a Vilanera també és possible veure l'Escac Ferruginós una de les espècies de papallones amb més regressió de tot Catalunya o la blanqueta mitja lluna que viu en zones exclusives i Vilanera és una d'elles.

 

La guia està pensada per tal que l'usuari s'informi abans de fer l'activitat, per això la trobaran a totes les oficines de turisme de la vila. A més s'ha editat amb quatre idiomes i és que s'ha detectat que el turisme britànic o alemany està molt interessat en aquests temes. 

 

La guia té com a objectiu ampliar-se en cas de detectar noves espècies de papallones diürnes o fins i tot afegir noves rutes visitables.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar