Publicitat
Publicitat

El consum de tabac es redueix a l'Escala

L'ABS de l'Escala ofereix suport a les persones amb voluntat de deixar el consum del tabac, aquest any tornen les sessions grupals d'autoajuda el mes d'octubre. Els professionals del centre mostren la seva satisfacció, davant la reducció del consum de tabac entre els seus usuaris.

El tabac és una droga legal, però també és una substància molt addictiva que té efectes estimulants sobre el sistema nerviós central de la persona fumadora i que comporta molts riscos per a la salut i el medi ambient. Com ja és habitual, cada any els professionals de l'ABS de l'Escala organitzen una campanya informativa al municipi coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac. Una jornada on s'intercanvien cigarrets per pomes i els professionals del centre inicien així la campanya per ajudar a deixar de fumar. 

 

Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l'edat o dels seus antecedents com a fumadora. Per aquest motiu des del CAP s'organitzen sessions grupals d'autoajuda per deixar aquest hàbit. De moment tots els interessats en assistir en aquestes trobades poden demanar més informació al seu metge de referència o infermera per apuntar-se. La primera sessió es programarà de cara a la tardor. 

 

El lema d'aquest any per commemorar la setmana sense fum i el dia sense tabac és "El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient", i que dóna un motiu addicional per deixar de fumar.

 

S'estima que a Catalunya cada any moren gairebé 10.000 persones per malalties ocasionades pel consum de tabac o l'exposició al fum ambiental. Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya, el 2021 continuava fumant el 22,6% de la població de quinze anys i més, un percentatge inferior a l'observat l'any 2020. Una tendència que també s'ha vist entre els usuaris del CAP de l'Escala.

L'Ajuntament de l'Escala i l'Ass. Contra el Càncer també s'han sumat a la iniciativa per ajudar a deixar de fumar, proposant deu nous espais municipals lliures de fum. Una campanya activa des de la setmana passada.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar