Publicitat
Publicitat

V Workshop Empúries

El MAC Empúries ha acollit la cinquena edició dels Workshop: Gastronomia i Patrimoni, enguany amb el fil conductor de la gastronomia vinculada al disseny i l'arquitectura. Aquestes cinquenes jornades consoliden el projecte, que vol internacionalitzar-se de cara a futures edicions.

El MAC Empúries ha acollit aquest final de maig el V Workshop Empúries: Gastronomia i Patrimoni. Uns tallers de tres dies completament transversals entre arquitectes, dissenyadors i en aquesta ocasió cuiners. Un intercanvi d'experiències per promocionar l'espai i estudiar metodologies de difusió del patrimoni d'Empúries per mitjà de noves tecnologies. 

 

Els primers tallers van organitzar-se el 2014 i després dels bons resultats obtinguts, es va signar un conveni entre el Museu d'Arqueologia de Catalunya i la UPC per establir una col·laboració en programes i projectes orientats a la formació acadèmica, la recerca i la difusió. Així cada any es van treballar diferents aspectes relacionat amb les noves tecnologies.

 

Enguany l'edició del 2022 ha incorporat la gastronomia com a fil conductor per vincular-ho temàticament als orígens del jaciment d'Empúries. Un dels protagonistes ha estat el garum. 

 

La proposta multidisciplinària d'unir gastronomia, arquitectura i disseny ha agradat molt, fent del Workshop 2022 un èxit de participació.

 

Aquest any s'ha comptat amb alumnes d'arquitectura de la UPC i La salle, estudiants del màster de disseny de la UPC i alumnes de l'escola universitària d'hostaleria i turisme de Sant Pol de Mar. Tots ells han gaudit de tres dies a l'Escala, on han visitat indrets destacats del municipi, han gaudit de l'entorn i han fet feina de camp pels seus projectes finals. Abans d'aquesta estada a l'Escala, els joves van assistir a una xerrada a càrrec de l'equip d' El Bulli. L'últim dia els estudiants van presentar per equips els seus resultats, una presentació de projecte en format degustació. Aquesta edició donarà pas a dues edicions més on la gastronomia serà protagonista, a més a més, amb el projecte consolidat el suport de MAC i de l'Ajuntament de l'Escala els Workshops d'Empúries inicien una fase d'internacionalització.

 

Properament, s'ha programat una mostra d'aquest projecte al públic, una activitat que es portarà a terme a l'Escala segurament la setmana de la Festa de la Sal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar