Publicitat
Publicitat

La tramuntana impedeix la celebració de la travessa l'Escala Agde

La tramuntana no deixa celebrar la tradicional travessa l'Escalagde. Al seu lloc es van disputar proves de creuer als dos ports organitzadors, d'una banda a Cap d'Agde i de l'altra a l'Escala. 

Scheggia de Jean Louis Damble ha estat el vencedor de la  XVII edició de la regata de creuer Escalagde - IX Veles d'Empúries celebrada entre el 26 i el 28 de maig.La tramuntana i les males condicions del mar van obligar al Comitè de Regata a anul·lar la prova estrella de la cita, la travessa de 90 milles que agermana les poblacions de Cap d'Agde i l'Escala. 

Com alternativa es va celebrar una prova a cadascun dels ports organitzadors.

A Cap d'Agde es vam proposar dos recorreguts, un de 15 milles i una altre de 37, on s'imposava la tripulació francesa del Scheggia.

Entre els participants a la seu francesa de la regata hi havia cinc tripulacions catalanes, el Menut II – Coneix.com, el  Manu Tercer, el  Furri , el 102 Sud de Vicenç Batlle i Gerard Marín, i el Cresques . Els tres darrers equips van representar al Club Nàutic l'Escala.

Mentrestant, a l'Escala, més d'una vintena de navegants del club escalenc es donaven cita al mar d'Empúries per disputar la IX Veles d'Empúries, que va consistir en un recorregut costaner.

Dues regates en paral·lel que van reunir els aficionats de la vela del sud de França i la Costa Brava nord en la distància.

L'Escalagde és una iniciativa del Club Nàutic l'Escala i la Societé des Régates d'Agde et du Cap amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Vela, la Federació Francesa de Vela, Sodéal, Turisme de Cap d'Agde i el CV Golfus Empuriabrava.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar