Publicitat
Publicitat

La Covid complica l'inici del segon trimestre als centres educatius de l'Escala

La saturació als Centres d'Atenció Primària enderrereix les substitucions del professorat de baixa per la Covid dels centres educatius de l'Escala, ja que no es poden gestionar totes les baixes. Mentre, el nombre d'alumnes positius augmenta dia a dia. 

L'Alt Empordà és, des de l'arrencada del segon trimestre del curs escolar, la comarca gironina on la sisena onada de la Covid-19 ha irromput amb més força. I els centres educatius de l'Escala no han estat una excepció. A l'ensenyament secundari, el protocol, a diferència de les escoles de primària obliga només a confinar els alumnes no immunitzats que tinguin algun positiu a l'aula i no es confina tot grup sencer per tal d'intentar garantir el màxim la presencialitat. Un fet que traduït a la realitat de l'Institut El Pedró, ha obligat a confinar gairebé tots els alumnes no immunitzats del centre.

Pel que fa al professorat, a dia d'avui fan falta 4 persones per poder cobrir la totalitat de les baixes que tenen.

Tots aquests confinaments tallen el ritme del curs. Alguns alumnes en poden sortir perjudicats, com és el cas dels de 2n de batxillerat.

La situació és crítica i des del centre s'espera que la situació s'estabilitzi les properes setmanes.

 

Pel que fa als altres centres educatius del municipi, l'Escola Esculapi actualment té 4 grups confinats, tres del cicle infantil i un del cicle superior, i 41 alumnes positius. Quant a professorat i personal d'administració hi ha un total d'11 baixes i 13 contactes estrets. Cal destacar que a dia d'avui el Departament d'Educació només ha cobert tres d'aquestes baixes.

I l'Escola Empúries té 8 grups confinats i prop de 150 alumnes a casa. Pel que fa al professorat només tenen cobertes dues baixes del total de 6.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar