Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala al límit per la pandèmia

La variant Omicron de la COVID porta al límit l'Area Bàsica de Salut de l'Escala. Els casos han augmentat de manera important la última setmana a conseqüència de les Festes de Nadal i del retorn a l'escola. Es demana que tothom  es vacuni.

La sisena onada de la COVID  està posant al límit l'atenció primària.L'ABS de Escala no és una excepció. A la feina habitual s'hi sumen els casos de COVID,  les tramitacions de baixes, testos, patalogies que no poden quedar enrere i també professionals contagiats que estan de baixa.150 casos a última setmana ho posen realment difícil.Pel que fa a l'Hospital de Figueres, la variant Omicron, menys agressiva,  fa que la tensió sigui més a planta que no pas a la UCI.Això no resta perill a les persones que ja tenen patologies prèvies, i és que al ser molt més contagiosa incrementa la possibilitat que les persones més vulnerables puguin agafar COVID. Per franges d'edat la incidència ha canviat i es relaciona de manera important amb el retorn a l'escola.

El nou protocol a les escoles per a menors de 5 anys recomana fer testos en cas de positius a les classes. Ahir dimecres a la tarda van anar al CAP a fer testos alumnes grups de P1, P4 i P5 de les escoles del municipi.S'ha demostrat que la vacunació és un factor important per evitar acabar a l'hospital.En algunes franges d'edat l'Escala està molt per sota de la regió sanitària de Girona i de Catalunya.Es demana que tothom es vacuni.

A l'Escala s'han programat vacunacions massives aquest dijous 13, el dimecres 19 i el dijous 27 a la tarda, a les 4 amb cita prèvia i de 5 a 7 sense cita.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar