Publicitat
Publicitat

Tornada a l'escola amb el nou protocol contra la Covid que arriba tard

Les escoles tornen a l'activitat amb un nou protocol de quarentenes contra la Covid-19. Només s'hauran d'aïllar aquells alumnes que siguin positius i Educació assegura que es cobriran totes les baixes de curta durada del professorat. Un protocol que ha arribat als equips directius el diumenge a les 10 de la nit.

Les escoles tornen a obrir les seves portes en la que esperen que sigui una represa del curs més tranquil·la o, si més no, amb menys classes confinades.Els alumnes d'infantil i primària no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas de covid a l'aula, però n'hauran de fer si a la classe hi ha 5 positius o més, detectats en un període de 7 dies. En el cas de les escoles bressol funcionarà igual que a infantil i primària. Quatre casos o menys es consideraran esporàdics i, tret dels estudiants malalts, la resta continuaran amb l'activitat presencial.

Tampoc hauran de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa. La gran majoria dels infants menors d'11 anys encara no tenen les dues dosis de la vacuna, perquè la primera se'ls va començar a administrar al desembre i per tant les segones no es començaran a posar fins al febrer.

Un nou protocol que va arribar als equips directius el diumenge a les 10 de la nit. 

Pérez avisa que el nou protocol no s'adiu a la realitat dels centres. 

Pel que fa al professorat, el Departament d'Educació preveu mesures excepcionals per garantir l'obertura dels centres amb normalitat a partir de dilluns. Es cobriran totes les baixes de curta durada, que són les iguals o inferiors a 5 dies, des de l'endemà que es comuniquin. De nou, un protocol que posat a la pràctica no sembla que pugui funcionar. 

L'Escola Empúries, torna a l'activitat amb dues novetats, i es que aquest nadal s'ha renovat el terra de l'aula de psico i s'ha millorat l'aïllament sonor al menjador. 

Finalment, recordar que des dels centres educatius es demana molta responsabilitat a les famílies i que es testegin tots aquells infants que puguin ser succeptibles d'un positiu de covid. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar