Publicitat
Publicitat

Satisfacció per la trobada Joves for Future

Centenars de joves de la comarca comparteixen la celebració del cinquè aniversari de l'Espai Jove l'Esbotzada. Un conjunt d'activitats de van posar llum i color a un dissabte de novembre fred i esventat.

L'entorn de La Riba, La Platja i l'Alfolí de la Sal van ser els escenaris, dissabte passat, de la celebració del cinquè aniversari de l'Espai Jove l'Esbotzada. Una jornada que s'iniciava, abans de les deu del matía mb el debat "Els joves del futur", a la sala d'actes de l'Alfolí, amb representació de tots els estaments públics amb responsabilitats envers els joves. Van ser-hi, per l'Ajuntament, l'alcalde Víctor Puga i el regidor de joventut, Marc Frigola; per part de la generalitat, el director general de joventut, Àlex Sastre; així com també la presidenta del Consell Comarcal, entre d'altres.

}

Va ser un debat molt participatiu on els joves van posar de manifest mancances manifestes en problemes com el transport o l'oferta educativa de la comarca. També sobre el canvi de costums que hi ha hagut des de l'esclat de la pandèmia en aspectes com l'oci.

A la franja de migdia, es va estrenar l'exposició "5 anys de l'Esbotzada", mentre al carrer, a La Platja la xerrada "cooperació responsable", protagonitzada per Alguer Miquel i Oriol Tresserra, que van exposar amb detall el projecte projecte Casa-Terra. La vessant més lúdica es concentrava a La Punta, amb la instal·lació dels inflables "humor amarillo" que feien les delícies d'uns i altres. I a l'extrem de La Riba, amb el primer concert de la jornada, a càrrec de "Bandidos perversions".

Havent dinat, el nucli d'activitat es traslladava a la zona de La Platja, amb diverses activitats com jocs de rol, taller d'scrap "travel book", el dibuixem cançons i el "bingo humà". Una de les parades, era el punt jove, espai destinat a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes.

En la franja de tarda-vespre, tornava la reflexió, amb dos debats sobre el lema "ser jove en temps de pandèmia". Una primera sessió dirigida a adolescents de 12 a 16 anys i una segona per a joves de 17 a 30. Van ser dues sessions dinamitzades per un tècnic de la Fundació Ferrer i Guàrdia, amb la col·laboració de Ràdio l'Escala i Ràdio Vilafant. Van  ser sessions on la participació dels joves era l'eix central. Es va parlar de formació, de treball i de com ha afectat la Covid a les vides dels joves. Debats que es van poder escoltar en directe per l'emissora local.Des de l'àrea de joventut, dissabte mateix, ja se'n feia una valoració ben satisfactòria de com havia anat la jornada.La cirereta final de la jornada va ser el concert del grup Ginestà, seguit per un nombrós públic que va desafiar la intensa fred que va presidir la jornada, especialment des de la posta de sol. El concert de fi de jornada va ser una aportació del festival Portalblau, a mode de demostració de la voluntat d'implicar la joventut en el festival d'estiu de l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar