Publicitat
Publicitat

La bonificació per ocupació de la via pública serà finalment d'un 31%

L'Ajuntament bonificarà un 31% de l'ocupació de la via pública. És el que es desprèn de l'informe aprovat dilluns al ple oridnari que contempla també la reducció de la taxa d'escombraries professionals i l'ampliació del període per al pagament fins el 15 de gener.

El ple d'quest dilluns va aprovar l'Informe tècnic a partir del qual s'ha establert la quantitat a bonificar de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires. L'informe estableix que es bonificarà un 31,17% d'aquesta taxa, així com també s'hi afegeix una reducció de la taxa d'escombraries professionals i una ampliació del calendari de pagament fins el 15 de gener. Una bonificació que afectarà un total de 166 establiments, amb un muntant total de 70 mil 800 euros.

El punt va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern més Junts per Catalunya i En Comú l'Escala. S'hi van abstenir els grups d'ERC i Gent de l'Escala. Per a ERC, el fet que s'hagin girat els rebuts abans de saber quina bonificació s'aplicaria ha generat incertesa entre els negocis afectats. Això, afegit al fet que altres poblacions semblants a l'Escala hagin aplicat bonificacions més generoses, ha fet que votessin abstenció. En un sentit semblant es va expressar el regidor de Gent de l'Escala.

Al respecte, la regidora Marta Rodeja va respondre que no s'ha pogut aprovar la bonificació fins que s'ha tingut l'informe tècnic. I pel que fa a les diferències amb altres poblacions, que no es pot fer servir de guia perquè cada cas té les seves característiques.

En la mateixa sessió de dilluns es va aprovar el plec de clàusules administratives i tècniques per a la contractació del servei de neteja dels edificis municipals. Un servei que surt amb un preu d'un milió 900 mil euros. Només dos regidors no van acceptar la proposta, entenent que aquest punt seria una oportunitat per a municipalitzar el servei, qüestió que des del govern es va dir que el model actual és satisfactori i que no estava en l'agenda la possibilitat de municipalitzar-lo com havia estat fa uns anys. Els regidors que van votar-hi en contra van ser Carles Carlà, de Gent de l'Escala, i Albert Pons, d'EnComú l'Escala.En l'àmbit econòmic, es va aprovar una modificació de crèdit per valor de quasi 200 mil euros per a l'obra de reforma de la Casa del Mar. Tots els regidors van votar-hi a favor, excepte el de Gent de l'Escala.I també en aquest ple s'acordava proposar la renovació del Síndic de Greuges. 

Renovació que seria per a un període de cinc anys més.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar