Publicitat
Publicitat

Clausura de la primera exposició del fons Puig Guillot

La tramuntana fa acte de rpesència als actes de clausura de la primera exposició del fons Puig Guillot i fa suspendre la projecció del mapping que s'havia de fer a la façana de l'església. Sí que es va poder fer la conferència on Mariona Seguranyes va fer un recorregut detallat pel fons que ha catalogat.

Joan Puig Guillot, escalenc de naixement, tot i que va viure bona part de la seva vida Barcelona va configurant al llarg de la seva vida una col·lecció d'art contemporani importantíssima formada per 226 obres de diversos autors tant nacionals com internacionals. Puig Guillot havia deixat escrit que, a la seva mort, la col·lecció es diposités a l'Ajuntament de l'Escala. I aquest, per fer-ne una bona gestió va pactar amb la Fundació Vila Casas per a la seva conservació, custòdia i difusió. La primera exposició pública d'aquesta col·lecció, ha estat la mostra de peces de Joaquim Chancho (Riudoms, 1943) un dels principals exponents de l'abstracció europea d'avui, que ha estat instal·lada a l'Alfolí de la Sal des de la Festa Major. I aquest dissabte, a mode de clausura, es va programar una xerrada de la historiadora de l'art Mariona Seguranyes, responsable de la catalogació del fons, catalogat com una bona eina per a obrir portes.

Lectura compartida per Martí Guinart, regidor de patrimoni.

Per a Seguranyes, l'obra d'aquesta col·lecció té en comú la seva voluntat de dir coses noves i de trencar amb allò establert, el que ens diu molt també del personatge que l'ha agrupada.

Com a clausura de l'exposició d'enguany s'havia programat també el mapping  "Pinzellades en moviment" a la façana de l'església, amb la coreografia de Toni Mira. Però la forta tramuntana que bufava dissabte va provocar que es suspengués.

La intenció exposada per l'Ajuntament és obrir cada any almenys una exposició amb peces d'aquesta col·lecció. De moment, no hi ha concreció, encara, de quin pot ser el fil conductor de la de l'any vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar