Publicitat
Publicitat

Els centres educatius de l'Escala es sumen a la vaga d'interins

Seguiment moderat de la vaga del sector públic a l'Escala. Mestres i professors de les escoles Esculapi i Empúries i l'institut El Pedró s'han sumat a la protesta per demanar l'estabilització del personal interí i denunciar l'elevada temporalitat a l'administració.   

Les escoles Empúries i Esculapi, i l'institut El Pedró de l'Escala, s'han sumat a una nova jornada de vaga, en aquest cas, emmarcada en una aturada de tots els serveis públics, aquest dijous. La vaga que preveu afectacions als centres educatius, també pot afectar altres àmbits del sector públic com el de transports i sanitat. Els sindicats han fet una crida a parar l’activitat per demanar l’estabilització del personal interí i temporal.

En el cas dels centres educatius escalencs, a l'Escola Esculapi s'hi han sumat un total d'11 mestres. Pel que fa els alumnes dels 218 totals que té el centre 104 no han anat avui a l'escola. A l'Escola Empúries també són 11 els mestres que fan vaga, dels quals 9 són interins i substituts i 2 són funcionaris.

Els serveis mínims per vaga que marca el Departament d'Educació, preveuen dos docents per cada quatre classes a infantil i primària i un docent per cada tres classes a l'ensenyament secundari, a més d'una persona de l'equip directiu. Unes directrius que des d'una escola com l'Empúries no es poden garantir si s'ha de mantenir l'escola oberta. Una situació a la que també s'hi suma la incoherència d'haver de barrejar grups bombolla. 

Finalment, a l'Institut, el seguiment d'aquesta vaga és de 24 professors i 4 persones del personal administratiu. 

Comentaris de l'àudio© 2021 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar