Publicitat
Publicitat

Segon taller participatiu del nou POUM dedicat a l'apartat econòmic

Criteris i objectius sobre els principals sectors econòmics de l'Escala centren el segon taller participatiu del POUM. Quin paper han de jugar el sector turístic, el comerç, la indústria o l'agricultura van centrar el debat.

 Més d'una vintena de veïns van participar en el segon dels tres tallers de participació previstos dins el procés de redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Els tallers s'emmarquen en el moment just anterior a la redacció de l'avanç de planejament i estan repartits per àrees temàtiques. Ahir es tractaven els temes que vinculen l'urbanisme amb l'economia.

La dinàmica d'aquests tallers comença amb una explicació global sobre els àmbits a debatre. Després, els assistents es reparteixen en grups de cinc o sis cadascunt per debatre, compartir i consensuar aquells criteris i objectius que consideren que hauria de tenir el POUM en l'àmbit temàtic de cada sessió.

Ahir es va debatre sobre el model turístic de l'Escala, sobre la integració de les activitats comercials en el teixit urbà o sobre objectius en relació al sector industrial. També sobre si el port pot ser o no un centre d'activitats i sobre la funció del sector agrícola en la caracterització del paisatge de l'Escala.Les motivacions dels qui van participar en aquest segon taller coincidien en la trascendència de participar en la definició d'un document important com el POUM a l'hora de definir el futur del municipi.

Entre els primers punts que es van debatre hi havia la voluntat d'atraure un turisme de qualitat i aquest sector com a font de riquesa, la gestió de les zones protegides o la necessitat de formació entre els professionals del turisme.

Totes les propostes a nivell de criteris i objectius van ser posats en comú al final de la sessió i s'incorporaran a la documentació generada en aquesta fase del procés del POUM, la de la participació ciutadana.Dijous vinent està convocat el tercer taller de participació, aquest girarà entorn el que és estrictament l'urbanisme. Les inscripcions encara son obertes, cal fer-les al web municipal inscripcions.lescala.catParal·lelament als tallers, està oberta l'enquesta que es pot respondre fins el dijous de la setmana vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar