Publicitat
Publicitat

En Comú l'Escala assumiria sacrificis al territori a canvi del parc eòlic

En Comú l'Escala veu viable el parc eòlic a la badia si es treballa per tal que l'impacte al territori sigui el menor possible. Demana que no quedi en mas dels grans oligopolis i creu que la transició ecològica pot donar feina fora d'un turisme sobre-dimensionat.

En Comú l'Escala creu que el territori ha de fer sacrificis si es vol apostar per les energies renovables.El seu portaveu, Albert Pons, explica que no es pot renunciar tant a la lleugera al parc eòlic davant la Badia de Roses.Ho compara amb l'impacte que va suposar el turisme.Una vegada assumit que hi ha d'haver un canvi de model energètic, Pons espera que la gestió de les renovables no acabi a les mans de les energètiques que ara mateix dominen el sector.

Creu també que vista la problemàtica amb el gas, amb el contracte d'Algèria que s'acaba i la indefinició russa, principals proveïdors de gas, s'ha d'anar cap a la independència energètica.

El portaveu d'En Comú entén la transició energètica com una oportunitat de generar feina en altres sectors que no siguin el turisme, ara mateix sobre-dimensionat.

Entre d'altres temes també parlava dels pressupostos i les ordenances municipals que es porten a ple a principis de novembre.Posava algunes condicions per donar-hi suport.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar