Publicitat
Publicitat

El Síndic de Greuges presenta l'informe anual en ple

El Síndic de Greuges Municipal posa de manifest mancances en temes com la neteja, la diligència en la resposta d’instàncies o en cobertura de telefonia mòbil. Aquest any acaba el seu mandat i tots els grups es mostren favorables a la seva renovació, després de lloar la seva tasca. 

En l'últim any, el Síndic de Greuges municipal ha obert 17 expedients. 4 d'ells de veïns del nucli antic, 6 de Riells, 4 de Montgó i 3 més d'Empúries. L'informe és tancat amb data finals de març, però el context de pandèmia ha fet que s'anés ajornant la seva presentació fins aquest mes d'octubre.Pel que fa a temes, els vinculats amb neteja i urbanisme en són l'eix principal.Al final de l'informe, Carles Cervantes inclou un resum amb les qüestions més importants que ha detectat. I posa de manifest com ha rebut moltes queixes per la manca de diligència de l'Ajuntament a l'hora de respondre instàncies. A la llista hi apareixen també les queixes rebudes pel mal funcionament del servei de neteja viària o la manca de cobertura de telefonia mòbil, especialment els mesos d'estiu.

També apareix en la llista de les qüestions a millorar aspectes com la manca d'aparcaments per a motocicletes o l'emergència climàtica global, sobre la qual considera que l'Ajuntament podria fer més. L'informe va ser lloat per tots els grups municipals sense excepció. La ronda d'intervencions dels diferents grups va fer que aquests entressin a valorar alguns dels aspectes comentats a l'informe. Per ordre d'intervenció, des d'ERC es va puntejar el decàleg de conclusions fent especial esment en els temes de telefonia, neteja o canvi climàtic.

L'informe inclou una crítica dura a l'acció de govern de l'Escala, a parer de Robert Bosch, portaveu de Junts per Catalunya.

Carles Carlà, regidor de Gent de l'Escala, va demanar fer seguiment dels temes plantejats pel síndic.

I des d'En Comú l'Escala, Albert Pons es va fixar especialment en la qüestió dels retards a l'hora de respondre instàncies.

Per a l'alcalde, un informe com el del síndic posa de manifest l'alta complexitat de la gestió municipal, afegint que és bona una lectura crítica de la gestió, per no caure en el cofoïsme.

L'informe presentat ahir inclou les actuacions de 2019 i 2020. S'han agrupat els dos anys, en la mesura que l'any passat el confinament va fer suspendre la presentació anual. El síndic, Carles Cervantes, que ja ha complert els 5 anys de mandat per als que va ser escollit va facilitar alguna dada global dels cinc anys, com per exemple que de 2016 a 2020 ha obert 162 expedients, dels quals només un continua obert a dia d'avui.El mes de juliol passat es van complir els cinc anys des que va ser nomenat, el que implica que s'ha de procedir a la seva renovació o nomenament d'un nou síndic. Pel que es va exposar al ple d'ahir, tots els grups estarien disposats a renovar-lo, punt al qual ell no va negar-se. Caldrà, doncs, només esperar que es faci efectiu aquest punt.Just després del ple de presentació de l'informe del síndic, es va fer l'ordinari d'octubre, del qual l'informatiu de demà en desgranarà el contingut.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar