Publicitat
Publicitat

Balanç de la festa de l'Anxova

La trentena festa de l'anxova reitera el compromís de la població amb el seu element gastronòmic més significatiu. Lluís Roura en va ser el pregoner i els cuiners dels restaurants "Compartir" i "Disfrutar" reben l'Anxova d'Or. La ruta de la tapa arrenca amb una gran afluència.

Els actes centrals de la festa de l'Anxova d'enguany, celebrats ahir a La Punta, van servir un any més per reivindicar aquest producte convertit al llarg del temps en l'ambaixador més significatiu de l'Escala. I és que l'anxova, deia l'alcalde en la presentació de l'acte, és l'element que defineix millor l'Escala.

Festa per reivindicar a importància social, econòmica i patrimonial que té l'anxova per l'Escala. "Aquesta festa ens erveix per reivindicar-nos a partir de la nostra his`toria, el que dóna singularitat a l'Escala. Reivindicar un reconeixement a l'Escala i a la nostra tradició, el sector anxover i la seva manera de fer amb un producte de gran qualitat i, finalment, també el paper de promoció turística i econòmic que té.

El pregoner d'aquest any, el pintor Lluís Roura va fer un extens repàs a la importància històrica de la salaó d'anxoves, des dels grecs i romans fins a l'actualitat i amb un gran reconeixement a nivell internacional. Va tenir paraules d'agraïment i felicitació al sector que ha fet possible la perduració de la salaó d'anxoves.

I també paraules d'agraïment als cuiners guardonats amb l'Anxova d'Or, els cuiners dels restaurants Compartir (Cadaqués) i Disfrutar (Barcelona), Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.

Va ser l'Oriol Castro qui va parlar en nom dels tres cuiners guardonats, sentint-se agrait pel premi i argumentnat que en seran ambaixadors arreu on vagin

L'acte es va completar amb el parlament de la nova presidenta de l'Associació d'Antics Saladors, Rosa Hostench. Feia tres agraiments. El primer d'ells, per als escalencs i escalenques, els autèntics ambaixadors del'anxova, deia.

El segon per al sector de la restauració, puntal de la ruta de la tapa de l'anxova

I per al qui ha estat president de l'associació des de fa dues dècades, Martí Callol.

De l'1 al 12 d'aquest mes d'octubre estarà oberta la Ruta de la Tapa de l'Anxova. En un total de 23 establiments s'hi poden degustar tapes en què l'anxova és la protagonista. Com és habitual, les persones que facin la ruta poden anar segellant un “passaport” a mesura que van tastant les diferents tapes. Qui ompli tot el passaport podrà votar per la millor tapa i la més original, a més d’entrar en el sorteig d’un àpat al restaurant Compartir. Qui provi les 15 tapes de locals del nucli antic, participa al sorteig de tres dècims de loteria de Nadal de “l’Anxova Milionària”. I qui tingui segellades les tapes de fora del nucli antic, entra al sorteig de 5 vals de 50 euros per gastar als comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala. També es fa un concurs a Instagram amb les persones que pengin imatges de la ruta de la tapa amb les etiquetes #AnxovadelEscala i #visitlescala. El premi és un lot de productes locals.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar