Publicitat
Publicitat

Empúries recupera l'índex de visites d'abans de la pandèmia

El MAC-Empúries ha recuperat aquest estiu el volum de visites d'abans de la pandèmia. Aquesta temporada d'hivern s'haurien d'acabar les obres al museu que podria reobrir la primavera vinent.

El període comprès entre primers de juliol i avui han passat pel recinte històric d'Empúries més de 32 mil visitants. Una xifra que recupera i fins i tot supera el nombre de visitants del mateix període de 2019, abans de l'esclat de la pandèmia. Ha decrescut el visitant de procedència estrangera, però ha pujat moltíssim el públic català i de la resta de l'estat.

L'increment del nombre de visitants encara podria ser més gran, si tenim en compte que encara són vigents les limitacions d'aforament especialment en les visites guiades.

No tot ha estat dolent amb la pandèmia. Un exemple en son les rutines de reserva prèvia de totes les activitats. En el cas concret del festival Familiària, des del museu s'apunta que aquesta dinàmica ha aportat més aventatges que inconvenients i que es mantindrà de cara a properes edicions.

Entre les activitats més destacades de l'estiu a Empúries cal comptar-hi el festival Portalblau. Enguany s'hi ha fet fins a 7 activitats, entre els concerts més multitudinaris duts a terme al Fòrum Romà i l'obertura d'altres espais com el pati del museu. Una diversificació que ha estat molt ben acollida.

Passada la temporada d'estiu, el més destacat per a l'hivern vinent és la continuació de les obres de reforma del museu, incloses dins el programa Patrimoni en Acció, finançat entre l'Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya a través de la Agencia Catalana del Patrimonio. Aquest estiu s'ha obert la sala dedicada a l'escultura més emblemàtica del museu, l'esculapi o Asclepi. Però l'obra principal i museització del museu no s'espera que estigui acabada abans de la setmana santa vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar