Publicitat
Publicitat

L'estiu 2021 deixa un balanç de 21 ofegat a les platges catalanes

21 víctimes mortals per ofegament, tres menys que l'any passat, a les platges catalanes en la temporada de bany que es va cloure el 15 de setembre passat. La majoria de les víctimes han estat homes de nacionalitat espanyola i de més de 70 anys.

El litoral de la costa brava, amb 9 morts per ofegament, és la part del litoral català amb més víctimes. I l'Escala, el municipi on se n'hi ha produït més, tants com quatre. 17 de les 21 víctimes han estat homes. Més de la meitat (un 52%) d'edat avançada, més de 70 anys. Més de la meitat de les víctimes (12) tenin nacionalitat espanyola i més de la meitat també van morir mentre hi havia el servei de vigilància actiu i amb bandera verda, un fet pel qual se'ls acostuma a anomenar "ofegats silenciosos", ja que son persoens que sovint es desmaien a l'aigua tot i que les condicions pel bany són favorables i, per tant, son molt difícils de detectar.L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, va comentar aquesta estadística a l'espai "alcaldia" d'ahir al migdia:

El 15 de setembre passat es va tancar la temporada de vigilància de platges, com també d'aparcaments en zona blava. També s'han retirat les tanques de la platja de l'Univers, que s'instal·laven per evitar botellots nocturns. Està vigent, però, el ban d'alcaldia pel qual es prohibeix l'accés a les platges d'onze de la nit a sis de la matinada.

Pel que fa a la reobertura de l'oci nocturn, Puga es va posicionar a favor d'aquesta mesura vigent des de la nit passada.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar