Publicitat
Publicitat

Jornades d'estudi de la càtedra Víctor Català

La Càtedra Víctor Català de la Universitat de Girona dedica unes jornades al context rural de l'autora a l'Escala. L'Alfolí de la Sal acollirà la jornada d'estudi aquest divendres i diversos cicles de conversa sobre l'escriptora a partir de finals d'octubre.

Sota el títol 'De què parlem quan parlem de "novel·la" muntanyenca", l'Alfolí de la Sal acollirà aquest divendres a partir de les 10 del matí la jornada d'estudi impulsada per la Càtedra Víctor Català de la Universitat de Girona. L'objectiu d'aquesta és reflexionar i debatre sobre les implicacions de l'ambientació muntanyenca en la literatura catalana, per entendre la manera com Català ho va fer en la seva obra.

A les 10 del matí, es donarà el tret de sortida i s'inaugurarà i es presentarà aquesta jornada. Mitja hora més tard, Enric Cassany, de la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà: «La novel·la muntanyenca al segle XIX: una visió panoràmica».

A les 12 h, hi ha prevista la conferència «El context agrari: modernització, crisi i recomposició del món rural català (1850-1930)», per part d'Enric Saguer de la Universitat de Girona, i a 2/4 d'una, Edgar Illas d'Indiana University, presentarà «La muntanya catalana: del pairalisme a l'antropocè». 

L'activitat seguirà a la tarda amb Carla Riera de la Universitat de Girona amb la presentació de «El purgatori de l’individu modern: la muntanya a La punyalada, Solitud i La vida i la mort de Jordi Fraginals». Mitja hora més tard, a les 5 de la tarda, Gemma Bartolí, de la Universitat Autònoma de Barcelona, exposarà «Dels Noradell als Fraginals: caracterització i evolució de les nissagues muntanyenques». 

Finalment, a les 6, Mita Casacuberta, també de la UdG i directora de la càtedra, farà «La novel·la muntanyenca a Catalunya i a Europa: influències i confluències». 

D'altra banda, i a partir del 29 d'octubre i durant els tres divendres següents, es faràn cicles de converses sobre literatura i ruralisme. 

En donarà més detalls aquesta nit el regidor de cultura Rafel López a La Casa de la Vila, de Canal 10 Empordà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar