Publicitat
Publicitat

La reobertura de l'oci nocturn no satisfà els empresaris del sector

Catalunya reobrirà l'oci nocturn aquest dimecres a la nit, només a l'exterior i fins a les 3 h. El sector es manté tancat des que al juny se'n va fer l'últim intent fallit de reobertura. De moment obren els espais exteriors, els interiors ho podrien fer el dia 15 octubre.

 El Govern permetrà la reobertura de l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les tres de la matinada a partir de la nit d'aquest dimecres al dijous. A aquest horari se li haurà de sumar mitja hora més com a marge per tancar. Així ho ha aprovat el Procicat. D'altra banda, el Govern també pren mesures sobre la restauració, que també podrà allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara. Tot i això, es continua mantenint l'aforament de 10 persones a l'exterior i 6 a l'interior per cada taula. Una bona notícia pel sector local, però que arriba tard, ja que la temporada s'ha perdut. 

Es fa així un primer pas després de moltes setmanes de tancament i de moment es deixen els locals interiors per a més endavant, ja que se'n preveu la reobertura pel 15 d'octubre i amb passaport Covid. Per altra banda, es manté l'obligatorietat de la mascareta i no es permet el ball ni en l'oci exterior ni interior. L'obertura es justifica per una millora en els indicadors sanitaris de la pandèmia, tot i que no s'arriben a alguns dels requisits marcats per Salut, com baixar del llindar dels 100 crítics a les UCI o arribar al 80% de la població vacunada. Pel que fa a l'Escala, les restriccions d'aquest estiu han fet mal i han generat pèrdues dissimulades per la quantitat de turistes que han passat per l'Escala. Unes normatives que tampoc han aturat les botellades. 

Els empresaris locals i dedicats a l'oci nocturn demanen una millor gestió de cara al futur, ja que actualment és el sector més castigat per la pandèmia i molts empresaris ja estan al límit. 

A partir d'octubre, evidentment, es faria un seguiment de l'impacte que la reactivació del sector de l'oci nocturn i l'aixecament de restriccions a altres negocis vinculats tingui en l'evolució de la pandèmia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar