Publicitat
Publicitat

Avui comença la Festa de la Sal

Homenatge a Miquel Bataller, presetnació del llibre "Notes per a un manual de la pesca a l'Empordà" i concert de Samuel Arderiu, per escalfar motors de la festa de la sal. Els actes centrals, concentrats especialment demà dissabte, estaran encara marcats per les restriccions anti Covid.

Aquest vespre a les set, comença a rodar la 24a Festa de la Sal, un dels esdeveniments més significatius del calendari anual de l'Escala, a mode de recordatori dels origens mariners de la població. D'entrada, amb un homenatge al malaguanyat Miquel Bataller, una de les persones que més va contribuir a fixar fotogràficament la festa.

Després de l'homenatge, es presentarà el llibre "Notes per a un manual de la pesca a l'Empordà" de Francesc de Villanueva, sobre un manuscrit original de 1928, amb edició i estudis a cura d'Enric Prat, Pep Vila, Lurdes Boix i Alfons Garrido.

El gruix de la festa, però, es concentrarà demà dissabte. Entre les novetats d'enguany, la inauguració de la museïtzació de la barraca de pescadors de la Creu, a les deu del matí i la presentació del conte "Petita història de la Festa de la Sal de l'Escala" il·lustrat per Pilarín Bayés, amb textos de Lurdes Boix, a les sis de la tarda. Visites guiades amb la barca Rafael a la cova de la sal, visites guiades a la casa de pescadors de Can Cintu Xuà, homenatge a l'exdirectora del Museu Marítim de Barcelona i padrina del pailebot Santa Eulàlia i concerts de Josep Tero, Oreig de Mar, el Cor Indika, la Vella Lola i Tres de Ronda; tallers d'oficis mariners, els balls ancestrals i la trobada de cançons vora la mar completaran el programa d'una festa marcada, encara per les restriccioins anti Covid.

I encara diumenge hi ha programades més visites amb la barca Rafael i a la casa de pescadors. L'últim acte, la presetnació del vídeo commemoratiu de 20 anys del grup de danses La farandola del CER elaborat per Canal 10 Empordà.Tots els actes tindran aforament limitat i cal inscripció rpèvia a inscripcions.lescala.cat

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar