Publicitat
Publicitat

6000 persones assisteixen a les activitats de Festa Major

Més de 6000 persones participen a les activitats celebrades durant la Festa Major de l'Escala. La majoria van esgotar les reserves i posar el cartell de 'tot ocupat' . 

La Festa Major de l'Escala es tanca amb un bon balanç pel que fa a l'assistència de públic, amb la majoria d'activitats que han esgotat les reserves molts dies abans o que s'han omplert el mateix dia que es celebraven, com per exemple el concert de l'Orquestra Maravella.Les propostes adreçades a les diferents franges d'edat, des del públic infantil i familiar, el jovent o la gent gran, han funcionat. De tot plegat en surt una valoració molt positiva.Després de la setmana d'activitats preliminars com els tornejos de tennis i paddle, o la travessa nàutica, la festa s'encetava amb la inauguració de l'exposició "La mirada compartida: Joaquim Chancho - Joan Puig Guillot" que permetia mostrar al públic part del fons Puig Guillot, llegat aquest any a l’Ajuntament de l’Escala.

Antoni Vila Casas va fer un extens recorregut per les seves vivències a l'Escala al llarg de la seva vida, davant un nombrós públic que l'escoltava des de la plaça de l'Ajuntament i de l'Església. Al final donava tres consells a l'alcalde i també els ciutadans. 

El pregó era seguit per un espectacle de videodansa, a càrrec de Toni Mira, Premi Nacional de Dansa 2010, amb projecció de quadres del fons Puig Guillot a la façana de l'església.

Tancava el primer dia de festa l'espectacle 'Una estona amb joan pera, cent per cent humor', on l'actor fa un recorregut carregat d'humor sobre la seva trajectòria vital, des de petit fins l'actualitat.L'endemà, diada de Sant Màxima, com és tradició, agafa protagonisme l'acte d'homenatge a la patrona de l'Escala dins la celebració de l'ofici solemne a l'església de Sant Pere.Tal com es va marcar de bon principi, els espectacles es distribuïen per franges horàries.A voltant de les onze del matí es celebraven els esdeveniment dedicats al públic infantil i familiar , igualment que a les tardes a partir de les sis.En són exemple els espectacles de circ i humor, el conte dels tres porquets o la tirolina salada.A la festa no van faltar els concerts i espectacles de format més gran, enguany amb l'orquestra Maravella, l 'ïntimanent Llach' a càrrec de Neus Mar, l'actuació del Mag Lari,  el flamenc de Santos Amaya o les sardanes amb regust de cinema a càrrec de la Cobla Contemporània.

Els joves també van tenir els seus espais, sense barraques ni fires per a la seva edat, però sí amb propostes com la nit amb ïtaca Band, les sessions d'Scape Room o el concert de fi de festa amb Banda Neón.

Com era d'esperar no va ser una festa amb 5 dies de sol i bon temps, el divendres la pluja va aparèixer amb força, dificultant l'xtreme race i fent patír per la celebració del concert de Neus Mar, salvat per la carpa adossada a la pèrgola de Plaça Catalunya,  i ajornant a l'endemà l'activitat d' 'observant les estrelles'.

El 2021 tampoc ha tingut focs d'artifici però sí un làser show a la Sala Polivalent. Sí que s'ha pogut gaudir de les fires, amb parades infantils i llocs per sopar, sense atraccions que podessin generar acumulacions de gent.

En definitiva una Festa major amb molta participació, amb més de 6000 persones que van gaudir de les activitats programades.Com a punt negatiu, aquells que van fer reserva i no es van presentar.

Des de la Comissió s'espera que de cara a l'any vinent ja no s'hagi de parlar de restriccions, mascaretes i tot el que pugui està relacionat amb la pandèmia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar