Publicitat
Publicitat

El primer festival Pèplum fa reviure les pel·lícules Espartaco i Troia

L'associació Untikesken clou amb satisfacció continguda el primer festival de cinema pèplum. L'espai de l'hort del bisbe, a Sant Martí d'Empúries ha acollit les projeccions de les pel·lícules Espartaco i Troia.

Un pèplum clàssic, de l'època d'or del gènere (Espartaco) i un pèplum modern, dels pocs que han triomfat en ple segle XX (Troia) han constituit la programació del primer festival Pèplum de l'Escala. Amb una afluència modesta -mig centenar d'espectadors en cada sessió- l'associació Untikesken n'ha fet un balanç moderadament optimista.

La primera edició del fstival ha comptat amb una programació modesta, però tot una declaració d'intencions. Divendres es projectava la mítica "Espartaco", una superproducció dirigida per Stanley Kubrick, basada en la novel·la de Howard Fast, guió de Dalton Trumbo i amb Kirk Douglas com a nom més destacat del repartiment. Pel·lícula estrenada en un context on la política nord-americana encara era molt marcada pel McCartisme. A la presentació prèvia a la projecció Pau Guinart recordava com aquesta pel·lícula era tota una al·legoria a la unió de les classes oprimides.

"Espartaco" està basada en fets reals, que recordava, a la presentació, l'arqueòleg del MAC-Empúries, Quim Tremoleda.

La pel·lícula "Troia", dirigida per Wolfgang Petersen i interpretada per Brad Pitt l'any 2004, va prendre el relleu el dissabte. Un dels pocs pèplums rodats en ple segle XXI, basat en el mític episodi descrit per Homer al poema èpic "La Ilíada".

Les dues projeccions van ser seguides per mig centenar d'espectadors cadascuna -una mica més en la sessió del dissabte-. El festival Pèplum ha estrenat per a usos culturals l'espai de l'Hort del Bisbe, que s'ha demostrat idoni per a projeccions de cinema. Amb tot, el vicepresident d'Untikesken ha recordat que el festival pretén ser itinerant.

Pèplum ha nascut amb voluntat de continuïtat. És un festival inèdit a Catalunya. A nivell europeu, la referència és elque es fa a Arlès.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar