Publicitat
Publicitat

Els comerciants de Riells reclamen poder obrir fins les 12 i més controls a la zona

Els comerciants de Riells de l'Escala reclamen poder obrir fins les 12 de la nit. Demanen mes controls per acabar amb les aglomeracions i l'incivisme que es viu la platja i al passeig un cop tancats els establiments.

Els comerciants de Riells denúncien incoherències a la normativa vigent que els obliga a tancar a les 10 de la nit. Per una banda, reclamen poder obrir fins a les 12 de la nit, ja que la franja horària on es fa bona part de les vendes de l'estiu. Per l'altre, denúncien que en tancar els establiments, el passeig i la platja s'omplen de gent que no manté les mesures de seguretat i es comporta de manera incívica, provocant greus alderulls. Asseguren que ells fan un sacrifici tancant els comerços en favor de la salut pública, però després ningú controla que no es formin aglomeracions al carrer i reclamen més control. Precisament, l'alcalde, Víctor Puga, aquesta setmana feia una crida a la responsabilitat i demanava més efectius policials a la Generalitat. 

A diferència del nucli antic, el comerç de Riells és totalment estacional i turístic.

Els botiguers reclamen al govern que es tingui en compte que els hàbits de comerç a la costa són diferents dels de la resta del territori. 

A tot això, el TSJC ha autoritzat la pròrroga del toc de queda als municipis afectats. Recordem que una setmana més, l'Escala queda fora d'aquesta llista. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar