Publicitat
Publicitat

L'atur a les comarques de Girona es situa al 14 per cent al segon trimestre

L'atur a les comarques de Girona es situa al 14 per cent al segon trimestre de 2021. Són dades de l'Enquesta de Població activa que s'ha publicat avui. 

Segons les dades de l'enquesta sobre la població activa del segon trimestre de 2021 que s'han fet públiques avui, a l'estat espanyol 464mil persones han trobat feina entre els mesos d'abril i juny.És una de les xifres més altes del últims anys, només comparable al segon trimestre de 2018 i res a veure amb l'any passat quan més d'un milió de persones es van quedar sense feina a conseqüència de la pandèmia.Igualment la variació de la taxa d'atur torna a baixar després de tres anys on el segon trimestre era pro bo de cara a l'ocupació, unes dades que es van espatllar el 2020. A nivell estatal l'atur està en el 15,26 per cent.

Si la comparativa la fem amb el primer trimestre d'aquest any, l'increment de persones ocupades ha estat del 2,6%.L'enquesta mostra que l'increment de feina en el sector públic ha estat lleugerament superior que en el privat, un 6 per cent en el primer cas i un 5 en el segon.Pel que fa a les comarques de Girona hi ha 244mil persones que tenen feina i 56.900 que no treballen, el que representa una taxa d'atur del 14,19%, més alta que Catalunya que es situa en un 12,28%.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar