Publicitat
Publicitat

Fent balanç del taller de fer nances

Bon balanç del taller de fer nances fet al MASLE de l'Escala. Els participants han après a teixir amb vim per fer una cofa de palangre. És una tècnica que mica en mica es va perdent.

Un total de 6 alumnes han participat al taller de fer nances que s'ha celebrat al Museu de l'Anxova i de la sal de l'Escala.L'activitat complementa l'exposició que es pot visitar fins al febrer de l'any vinent, amb nances de diferents models, de diversos territoris i diferents mètodes i materials de fabricació, totes artesanes.Ha anat a càrrec del cisteller de Torroella de Montgrí Josep Mercader, tot un especialista en nances, estudiós del tema i reconegut pels seus coneixements.El taller forma part d'un conjunt d'activitats per no perdre la tècnica del teixit triangular, que pot tenir d'altres usos a part de fer servir com art de pesca.Els participants al curs han fet una cofa per palangre, el recipient on els pescadors disposen hams i fil preparats per llençar al mar.

La cofa s'ha fet amb vim, un material ideal per aprendre, però es pot treballar també amb jonc o olivera. Igualment es mostraven els diferents tipus de fil que es poden fer servir, cadascun amb les seves propietats.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar